Sterrenburgpark in de lift: moet de achtertuin van Sterrenburg worden

Een terras, openbare toiletten en kano's, de wensenlijst van Sterrenburgers voor hun park is lang. Deze zomer is het Biggetjespark geopend en daarmee is de vernieuwing en verbetering van het Sterrenburgpark gestart.

Maar voor het ook echt de 'achtertuin van de wijk' is moeten er nog een hoop wensen gerealiseerd worden, dat bleek dinsdagmiddag op een bijeenkomst voor bewoners over de toekomst van het park.

"Eigenlijk willen we ernaartoe werken dat er een programma komt in het park", vertelt Milco Hoffmann van het iniatief Tuin van Sterrenburg. "Dan kun je denken aan de fysiotherapeut die daar zijn activiteiten doet, verenigingen die daar sporten, maar ook voor oudere mensen een beleeftuin waar ze terecht kunnen."

Alle doelgroepen worden volgens Hoffman in de plannen meegenomen. "We willen jong en oud iets beiden waardoor het de achtertuin van de wijk wordt. De mensen van Sterrenburg mogen het ook als de achtertuin beschouwen. Het is openbaar groen, dat mag je van jezelf beschouwen en dan moet je het ook zo gebruiken."

Voor die plannen is wel geld nodig, de facelift gaat in totaal zo'n 120.000 euro kosten. Wethouder Marco Stam heeft aangegeven dat de gemeente daarvan zo'n 40 procent wil bekostigen. Daarnaast hoopt Hoffmann een beroep te kunnen doen op diverse fondsen en Sterrenburg zelf. "We proberen ook vanuit de wijk, die heeft heel veel ondernemingen en organisaties in zich, die willen we er ook bij betrekken."

Het is de bedoeling dat het 'nieuwe' Sterrenburgpark in de zomer van 2020 gereed is.

www.youtube.com/watch?v=PIqutytauQI

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)