Stichting Sportcode, SSW, R-newt en Dordt Sport organiseren extra voetbalctiviteiten

Jongeren uit de buurt zijn welkom voor extra voetbaltraining die gegeven worden door ex-profvoetballer Dennis van der Gijp.

Van der Gijp: ‘In de voetbalactiviteiten focussen wij voornamelijk op de tactische en technische ontwikkeling om de aansluiting tussen het amateurniveau en het betaalde voetbal te verkleinen. Voor veel jongens is het betaalde voetbal nog steeds een grote droom.

Met extra trainingen in samenwerking met de gemeente en R-Newt ondersteunen wij daar graag bij’. Van der Gijp ziet het in de praktijk vaak voorbij komen. De kloof tussen het amateur niveau en het betaalde voetbal is vaak nog te groot. ‘Door het geven van extra voetbaltrainingen waarin we in het bijzonder focussen op handelingssnelheid en spelinzicht hopen we de stap voor jonge talentvolle voetbalspelers te verkleinen. Vaak gaat het maar om 1 of 2 secondes’ aldus Dennis. ‘De samenwerking met Dordt Sport en R-Newt zorgt ervoor dat we nog dichter in contact staan met jongeren uit de buurt. En op die manier zichtbaar zijn met het voetbalaanbod’.

Wesley Loos, jongerenwerker bij R-Newt zegt blij te zijn dat ze vanuit R-Newt partners hebben samengebracht en kunnen ondersteunen in de uitvoering. ‘De kracht van het jongerenwerk is dat wij niet alleen aansluiting vinden op het voetbalveld, maar ook in de wijken en op scholen. Door op verschillende plekken gesprekken aan te gaan weten wij wat er echt bij de jongeren speelt. Niet iedereen zal de voetbal top bereiken, maar iedereen heeft wel een talent die perfect past binnen demaatschappij. Door juist dit te belichten en te stimuleren halen de jongeren het beste in zich naar boven. Waar de één meer behoefte heeft aan een individueel gesprek is de ander juist te porren om maatschappelijke activiteiten te organiseren. Aan ons de taak om dit in goede banen te leiden en te koppelen aan de juiste partners en/of collega’s.’

www.youtube.com/watch?v=Lv2H_YMb3Xo

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)