Stichting vreest kaalslag rond Schaerweide

Stichting Het Wantij maakt zich grote zorgen over het voornemen van de gemeente om nog een groot aantal bomen te kappen langs het Wantij en aan de Oranjelaan.

Tegen de kapvergunning voor vijf wilgen aan de Oranjelaan en 17 bomen langs het Wantij is bezwaar ingediend bij de bezwaarschriftencommissie. De uitspraak daarover is op 1 oktober.

Maar één van de grootste bezwaren vindt de stichting het gebrek aan transparantie over de plannen van de gemeente. Ook is de gemeente tot nu toe volgens Cor Goosen, secretaris van de stichting, niet tot nauwelijks bereid tot een gesprek over deze zorgen. Zo werd door de gemeente een gesprek van de stichting met de projectontwikkelaar voorkomen, omdat dat buiten de verantwoordelijkheid van de projectontwikkelaar zou vallen.

De stichting zou meer inzicht willen in de gevolgen van het landschapsplan van de gemeente. De indruk bestaat dat de gemeente gelegenheids-argumenten hanteert om hun plannen te implementeren.

De stichting heeft over de situatie contact gezocht met leden van de gemeenteraad. Ook toekomstige bewoners van Schaerweide beginnen inmiddels te reageren, evenals andere bewoners uit de wijk.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)