Synodegerechten (1): koek met boekweit, anijs, gember en appel

29 april 2019 18:42

Wat zouden die deelnemers van de Synode van Dordrecht 400 jaar geleden op hun bord hebben gekregen? Met die vraag zijn verschillende ondernemers uit de stad aan de slag gegaan. Zo ook Lunchroom No38 City Bakery Café, zij serveren deze maanden de enige echt Synodekoek.

"Het is echt een appelkoek", vertelt medewerkster Bertine van Leeuwen. "Er zit bloem, boekweitmeel, boter en rietsuiker in. De vulling is van appel en vijgen. Als extraatje zit er anijs, gember en kaneel in."

De Bkery werd gevraagd iets te doen rondom de Synode. "Dan denk je, wat doen wij vooral? En dat is natuurlijk lekkere koeken bakken. Zo kwamen we op dit idee." Ieder koekje bij het City Bakery Café heeft wel iets wat het uniek maakt, dus ook dit speciale Synodekoekje. "Het is een beetje de beleving, als je van de tentoonstelling afkomt en je loopt hier door de Nieuwstraat, dan is het gewoon leuk om zo'n speciaal koekje te eten."

De koek is zo populair dat de Bakery extra stoelen nodig heeft. "Mensen reserveren speciaal voor het koekje, ze vragen dan zelfs of de koek er is als ze komen. Het koekje wordt goed ontvangen. Dat is heel leuk."

Deze hele week staat RTV Dordrecht bij de speciale etenswaren die ondernemers aan bieden in het kader van de Ode aan de Synode.


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)