Tevredenheid bij in Dordt gevaccineerde mensen over prikafspraak, bij de ander duurde het even

07 mei 2021 16:57

In de DeetosSnelhal in Crabbehof worden zo’n zevenhonderd vaccinaties per dag gezet. Voor een aantal gevaccineerden ging het maken van een prikafspraak in Dordt erg makkelijk, een andere vrouw vindt dat het “wel heel lang duurde” voordat ze iemand aan de telefoon kreeg. “Maar uiteindelijk lukte het wel.”

Een vrouw kreeg van haar broer de tip. “Ik hoorde van hem ‘s ochtends dat ik kon bellen. Ik was gelijk aan de beurt.” Een andere vrouw heeft de geluiden van gevaccineerden die lang moesten wachten ook gehoord. “Maar dat was hier niet het geval, ik werd gelijk doorverbonden om een afspraak te maken.”

Vakantieplannen
Een van de geprikte inwoners is blij met haar vaccinatie. Haar kinderen stonden er niet honderd procent achter. “Maar ik wil ook nog weleens naar het buitenland op vakantie en ik denk toch dat voortaan gevraagd wordt of je wel of geen vaccinatie hebt gehad. Nu kunnen we weer plannen maken.”

Het vaccinatietempo wordt volgens het ministerie vanwege leveringen van Pfizer en Janssen in juli opgeschroefd. Vanaf die maand wordt daarom niet meer in de DeetosSnelhal, maar bij de sporthal van Oranje Wit geprikt. Daar kunnen drieduizend prikken per dag worden gezet.

Oud-zorgprofessionals
De GGD is daarom op zoek naar oud-zorgprofessionals om op priklocaties hand- en spandiensten te verrichten zoals begeleiden van cliënten en het uitvoeren van logistiek werk, maar ook het vaccineren zelf behoort tot de taken.

foto: Jordy Nijenhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)