The Passion 2019 komt naar Dordt

In 2019 wordt de muzikale paasvertelling The Passion in Dordrecht opgevoerd. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus' leven, lijden en opstanding wordt in de omgeving van de Grote Kerk opgevoerd.

Jaarlijks wordt het live televisieprogramma van de EO en KRO-NCRV uitgezonden op Witte Donderdag. Dat vindt dit jaar op donderdag 18 april plaats en wordt uitgezonden om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2.

Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff is dankbaar dat het evenement naar Dordrecht komt. “We zijn enorm blij dat The Passion naar Dordrecht komt", schrijft hij in een verklaring.

"De stad waar al 800 jaar wordt gebouwd aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor The Passion. Maar Dordrecht is ook de stad van het hart op de juiste plek voor jong en oud. Omzien naar elkaar en iets voor de ander willen betekenen.”

Al eerder dichtbij

Het evenement wordt dit jaar voor de negende keer gehouden. In 2014 was Dordrecht al dichtbij het gastheerschap van het evenement, vertelt Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing. "Omdat het verhaal toen al drie keer achter elkaar in Zuid-Holland was opgevoerd, koos de organisatie voor Groningen."

Volgens Baaij was Dordrecht dit jaar een logische kandidaat. Ook omdat in het najaar gestart wordt met de Ode aan de Synode, waarin gevierd wordt dat 400 jaar geleden een belangrijke kerkvergadering in de stad plaatsvond.

"Het is heel mooi dat The Passion nu naar Dordt komt. Het evenement past qua karakter heel goed bij Dordrecht en sluit mooi aan bij Ode aan de Synode. Bovendien kunnen we nu alle mooie plekken van de stad laten zien op live tv."

Van der Wees

In The Passion worden de rollen van de hoofdrolspelers doorgaans door bekende Nederlanders vertolkt. Welke BN'ers er dit jaar meedoen is niet bekend. Ook zal er in 2019 Dordtse input in het verhaal zijn, zoals transportbedrijf Van der Wees. Wat de rol van het bedrijf precies wordt is nog niet bekend.

In 2014 sprak RTV Dordrecht in het programma In Gesprek Met met Gerben Baaij over de komst van het spektakel.

Foto: EO

www.youtube.com/watch?v=Ra1U_uwqVBY

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)