The Passion in Dordrecht

The Passion is afgesloten. In dit artikel hielden wij je op de hoogte van wat er gebeurde in de stad. Volg onze Facebookpagina voor live-beelden. Lees in dit overzicht wat er allemaal te doen is na afloop van het evenement. 

Het Ponton voor het podium was volledig gevuld met toeschouwers voor het televisiespektakel. De uitzending begon om 20:30 uur op NPO 1 en eindigde rond 22:00 uur. Morgen is er om 18:00 uur een uitgebreide terugblik op TV Dordrecht.


Voor wie naar huis wilt en niet uit Dordrecht komt, houd er rekening mee dat de waterbus richting Rotterdam niet meer vaart. Voor reizigers met de trein heeft de NS extra personeel en langere treinen ingezet. Kijk voor verschillende activiteiten die nu of zo meteen beginnen op ons overzicht van vanmorgen.   

Het verlichte kruis  vertrok vanaf het Energiehuis op weg gegaan naar het podium. Het kruis kwam gedragen door Dordtenaren aan bij het Maartensgat, dragers en meelopers vertelden persoonlijke verhalen over onder andere eenzaamheid.

The Passion werd niet alleen gevolgd bij het Maartensgat of het Scheffersplein. Ook in Zorgcentrum Crabbehof keken de bewoners gezamenlijk naar de uitzending. 

Het Maartensgat was VOL en werd daarom afgesloten door de organisatie. Op het Scheffersplein was ook de mogelijkheid om The Passion mee te beleven via een groot scherm. Een journalist van RTV Rijnmond zag dat verschillende bezoekers al naar huis vertrokken vanwege de drukte.

Bij het verlaten van het station werden bezoekers aan The Passion verwelkomd door een Flashmob van het Ameezing Jeugdkoor.

Vanwege de veiligheid zijn er nog de hele avond verschillende wegen afgesloten en kunnen tassen van bezoekers worden gecontroleerd. Ook is er veel politie op de been. De politie heeft ook nog een waarschuwing, pas op voor zakkenrollers. Voor zover tot nu bekend is zijn er geen incidenten geweest.

Beeld: Ewerdt Heideman

youtube.com/watch?v=y6UpvWOYzOo

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)