Toneelstuk Gast! in Groothoofdspoort

De Groothoofdspoort staat de komende weken niet alleen in de steigers, maar is ook het decor van een toneelstuk: Gast!. De acteurs nemen hun toeschouwers vanuit het heden mee naar het verleden van de Dordtse Synode.

"Wij maken graag locatie theater en dit is een hele bijzondere plek om dat te doen", vertelt Afke Weltevrede, acteur en producer van het stuk. "Het publiek gaat door alle ruimtes heen: de koepel, de poort zelf, andere kamers en het hotel. De tweede reden is omdat het stuk over de Synode gaat en die begon hier in de poort."

Daar werden alle gasten van de Dordtse Synode in 1618/1619 ontvangen, maar het toneelstuk is niet in die tijd blijven hangen. "We gaan een experience naspelen, een soort levend Madam Tusseau in dit gebouw."

Het publiek gaat in groepjes door het gebouw heen en ziet verschillende historische en hedendaagse figuren. Onder andere een jonge remonstrant, een wethouder, een kok, de woordvoerder van de remonstranten en de voorzitter van de Dordtse Ondernemersvereniging, kruisen hun pad.

Door het locatietheater is elke voorstelling maar door zo'n 150 mensen te bezoeken. Gast! is in maart elk weekend drie keer te zien in de Groothoofdspoort. Op 6 april is de laatste voorstelling.

www.youtube.com/watch?v=qGrKkotpyQI

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)