Trompettist stond er bij Dodenherdenking Sumatraplein alleen voor

Trompettist Tim van Driel mocht maandag bij de Dodenherdenking spelen op het Sumatraplein. Hij nam daarmee het stokje over van Hans Kloppert, die de afgelopen 35 jaar de vaste trompetist was voorafgaand aan de twee minuten stilte. Normaal gesproken wordt de trompettist bij de Dodenherdenking bijgestaan door een dertigtal leden van muziekvereniging Jubal, maar die waren er door de coronamaatregelen niet bij. En daarom stond van Driel er helemaal alleen voor. 

"Ik vind het een eer om het te mogen doen", zegt van Driel. "Volgens mij ging het goed. Maar het is toch wel eventjes anders dan anders. Normaal komen we in de stille stoet hier aanlopen, dan staan er dertig blazers van Jubal die enkele liederen spelen. Nu was het stil." Traditiegetrouw wordt het Wilhelmus na de twee minuten stilte gespeeld door de leden van Jubal. Maar ook dat moest van Driel dinsdag alleen doen.

Of van Driel het net zo lang volhoudt als Kloppert, dat weet hij nog niet. "We hebben genoeg talent binnen de vereniging Jubal die dit kan."

Van Driel was niet de enige trompettist die dinsdagavond speelde. Een twintigtal Dordtenaren gaven vanuit hun tuin of balkon gehoor aan de oproep om de Taptoe te spelen voorafgaand aan de twee minuten stilte.
www.youtube.com/watch?v=8ccYitPoNUQ

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)