Twee jaar cel geëist tegen verdachte mislukte overval op René van der Gijp

16 oktober 2020 10:10

Verdachte Ryan V. (21) verscheen donderdagochtend voor de rechter. Drie gemaskerde mannen vielen op 27 april de Veronica Inside-commentator aan, die op dat moment in zijn auto zat. De mannen probeerde met hamers zijn autoruit te breken, maar dat mislukte.

V. zou de overvallers van en naar het plaats delict hebben gereden. Van der Gijp deed na de overval direct aangifte bij het politiebureau. Na politieonderzoek kwam in juli de naam Ryan V. naar voren. Uit auto- en telefoongegevens van V. bleek dat hij in de avond van 27 april bij het huis van Van der Gijp was geweest.

De drie gemaskerde mannen zijn nog niet aangehouden. Ryan V. wil hun namen niet noemen. Naast de poging tot overval op Van der Gijp, zou hij op 22 mei ook als chauffeur medeplichtig zijn geweest aan een overval op een woning in Krimpen aan den Ijssel. Het OM eiste daarom een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Van der Gijp was tijdens de zitting niet aanwezig.

Van der Gijp kwam die avond terug van een uitzending van Veronica Inside. Om zijn pols droeg hij een Rolex-horloge. Dat was voor de overvallers de reden om hem later op de avond bij zijn huis op te wachten.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)