Tweede commerciele teststraat in Dordrecht opent vrijdag

Na de coronateststraten van de GGD op het Oranjepark en de teststraat in het Postillion Hotel, die binnenkort opent, kun je je vanaf vrijdag ook laten testen aan de Merwedestraat. Het bedrijf Covidtestnederland.nl zal daar de tweede commerciële teststraat van Dordrecht openen.

Covidtestnederland.nl verwacht dat zo´n 150 mensen per dag zich in de nieuwe testraat laten testen. “Maar we kunnen opschalen tot 800 mensen op een dag”, zegt een woordvoerder. “We werken met testtafels. Bij elke testtafel staat een BIG-geregistreerde die de test afneemt en iemand anders die de mails stuurt.”

Uitslag binnen 15 minuten
Omdat het bedrijf, in tegenstelling tot de GGD, met sneltests werkt, heb je bijna meteen de uitslag. “Je hoeft niet te wachten. Wij delen de dag in in blokjes van tien minuten. Per tien minuten kunnen we drie of vier mensen tegelijk testen. Je komt gewoon, bent direct aan de beurt en binnen een minuut sta je weer buiten. De uitslag krijg je tussen een kwartier en een half uur op je mail.”

Betrouwbaar
Toch zijn de sneltests die Covidtestnederland.nl gebruikt volgens de woordvoerder niet minder betrouwbaar. “De ABBOTT-test is de enige gevalideerde, die ook het RIVM aankoopt. Ook de GGD gaat er straks mee testen.” Net als de PCR-test, de test die de GGD´en nu gebruiken, krijg je ook bij de ABBOTT-test een wattenstaafje in je neus.

Uitslag niet naar GGD
Op dit moment worden de testuitslagen van Covidtestnederland.nl nog niet doorgegeven aan de GGD. Dat betekent dat de uitslagen niet worden meegenomen in de dagelijkse cijfers van het RIVM. “We willen het wel, maar de GGD heeft het in het begin afgehouden tot journalisten zich er mee bezighielden, legt de woordvoerder uit. “We zijn in Enschede nu wel met ze in gesprek. Ik verwacht dat als één GGD akkoord is, dat de rest dan volgt. We willen graag met hun samenwerken.”

Meer locaties volgen
Het bedrijf heeft ook testlocaties in Hengelo, Enschede en Rotterdam. Daarnaast zijn er plannen voor een teststraat in Waalwijk en voor teststraten op de parkeerplaatsen van alle Van der Valk hotels in Nederland.

Voor een commerciële test bij covidtestnederland.nl betaal je 55 euro. “Bij andere bedrijven betaal je al snel 119 euro. Wij hebben het extra goedkoop gedaan. Daarmee hopen we de GGD´en te ontslasten en zoveel mogelijk mensen te testen", aldus de woordvoerder.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)