Dordrecht, Netherlands

Tweede helft maakt het verschil tussen FC Dordrecht en De Graafschap: 0-4

De tiende seizoensnederlaag van FC Dordrecht is een feit. In eigen huis speelde zich tegen De Graafschap precies af wat al vaker gebeurde: de eerste kansen creëren, die mogelijkheden missen, verzwakken en toch een ruime nederlaag lijden. Ditmaal was na negentig minuten de eindstand 0-4
Corrado Francke | 19 november 2021 21:52 | Aangepast op 19 november 2021 21:52
Waar de Dordtenaren vorige week tegen FC Eindhoven de eer hadden om voorlopig het laatste profduel met volle tribunes te spelen, was het vrijdagavond de stilte die regeerde aan de Krommedijk.


Dordt niet bang

Daarin was het niveau absoluut niet hoog, al liet de thuisclub in de openingsfase zien niet bang te zijn voor de ‘Superboeren’. Jacky Donkor – vorige week nog trefzeker – kon dat echter niet vertalen in een doelpunt toen de Schapenkoppen met vijf man richting het doel van Hidde Jurjus stormden.


Via middenvelders Jesse Schuurman en Elmo Lieftink kwam De Graafschap voor het eerst in de buurt van Dordt-doelman Liam Bossin.


Ook maakte Kevin Vermeulen het zijn defensie erg moeilijk met een veel te korte terugspeelbal. Toine van Huizen, die zijn 250e opwachting in het betaalde voetbal maakte, greep op tijd in en voorkwam een Gelderse mogelijkheid.


Geen voorsprong

Vermeulen, ook weer terug in de basis, was na een klein halfuur eindstation van een aanval waarvan rechtsback Ruggero Mannes initiatiefnemer was. De defensie van de bezoekers voorkwam echter een Dordtse voorsprong.


Een jagende ploeg van Michele Santoni liet De Graafschap zien voor het maximale resultaat te willen gaan. De uitploeg creëerde heel weinig en zo kwam Dordt amper in de problemen voor rust. De Graafschap mocht niet klagen dat het met 0-0 de kleedkamers ging opzoeken.


Na een ongetwijfelde donderspeech van Graafschap-trainer Reinier Robbemond, die in de eerste helft een tamme ploeg overduidelijk geen aanspraak zag maken op een overwinning, startte deel twee.


Daarin stuurde hij twee wissels het veld in, onder wie ex-Dordtenaar Jeffry Fortes, acht seizoenen geleden nog onderdeel van het team dat promoveerde naar de eredivisie.


De Graafschap op voorsprong

De donderspeech bleek te hebben gewerkt, want na alle Dordtse kansen in de eerste helft gebeurde wat de ploeg van Santoni dit seizoen vaker overkwam: op achterstand komen. Jasper van Heertum was uit een corner trefzeker: 0-1. De defensie van de thuisclub stond erbij en keek ernaar.


Dordrecht leek van slag en daar profiteerden de Superboeren optimaal van. Bossin kon nog knap redden op een kopbal van Opoku, maar was machteloos toen hij Joey Konings binnen zag koppen. Opnieuw liet de thuisclub verdedigend te wensen over.


Dat gold ook voor de volgende treffer. Dordrecht kreeg geen bal meer weg en Philip Brittijn zorgde met een vuurpijl voor de veilige 0-3. Jurjus kende een opvallend rustige tweede helft en zo overkwam Dordrecht wat dit seizoen al te vaak gebeurde: een goede openingsfase niet verzilveren en vervolgens het deksel op de neus krijgen.

Ex-Dordtenaar Denzell Gravenberch gaf de overwinning extra glans met de vierde Achterhoekse treffer.


Hekkensluiter

Zo kon FC Dordrecht niet profiteren van een nederlaag van TOP Oss en staat het nog altijd laatste in de Keuken Kampioen Divisie. Over exact een week is ADO Den Haag de tegenstander in de Hofstad.


Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Mannes, Van Huizen, N’Diaye, Savastano; Miceli, Pascu (Hölscher/82), Vermeulen (Biberoglu/74); Suray, Agrafiotis (Wielzen/82), Donkor (Meijer/62)

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Wat doet deze kei op de begraafplaats?

De hunebedkei is verhuisd. De Drentse kei, die in 1955 geschonken werd aan Dordrecht, moest plaatsma...

Danny Makkelie als enige Nederlandse scheids naar het EK

Dordtenaar Danny Makkelie is door de Europese voetbalbond geselecteerd voor het EK voetbal, komende ...

Kunstzinnige aandacht voor jongeren met psychische problemen

Een metersgroot beeld van een jongere die ineengedoken zit, met een capuchon op. Het valt wel op, al...

Primeur voor Kunstkerk: Hella de Jonge toont voor het eerst haar schilderijen

Eigenlijk had ze voor zichzelf besloten nooit meer te exposeren. Daardoor is het extra bijzonder dat...

Rapper Rico praat over vrijheid in Dordrecht

In de aanloop naar 5 mei worden er ieder jaar vrijheidscolleges georganiseerd: bekende personen dele...

Oma Willie uit Dubbeldam is Nederlands kampioen bodybuilding in bikini

Weer een prijs voor de 66-jarige bodybuildster Willie Heuser. Ze is afgelopen weekend Nederlands kam...