Uit de Wijk: Berichten vanuit Tiny Houses Crabbehof

Linda en Kirsten wonen inmiddels in hun Tiny House in Crabbehof, met hun honden en katten. Hun kleindochter woont in het Tiny House vlakbij. Ik trof hen aan op het stoepje voor hun huisje, temidden van vrolijke planten. Linda en Kirsten genieten in hun kleine huisje op die plek in Crabbehof. Ze hebben inmiddels kennisgemaakt met de omwonenden en zeker met de kinderen. Die komen spontaan het veld oplopen, en gaan er spelen.

 Dit artikel is geschreven door Jacqueline van den Berg voor wijkkrant De Galerij. 


De locatie is nog heel open. Op dit moment staan er 2 tiny houses van Linda en Kirsten en hun kleinkind. Een nieuw tiny house is in aanbouw. De nieuwe bewoner – een oudere man – is aan de slag. Hij is heel de dag bezig is met het optuigen van 3 containers. Linda en Kirsten hebben daar grote bewondering voor. Ter overbrugging woont hij in een caravan er pal naast.

Vanwege corona kunnen de buurtactiviteiten nog niet plaatsvinden. Pal tegenover hun tiny house staat al wel het buurt tiny house, bedoeld voor de buurtactiviteiten. Met een picknick tafel ernaast, waar al wel gebruik van wordt gemaakt door de buurt.

Er komt een natuurlijk speelterrein voor de kinderen, maar nu al zijn de kinderen van harte welkom. De tuinen op terrein zijn nog niet afgeschermd met groen. De buurtkinderen zijn heel nieuwsgierig en komen gewoon hun tuin binnenlopen, gaan er spelen en maken een praatje. "Hoeveel slaapkamers hebben jullie?" "Waarom wonen jullie in zo'n huisje?" Dit zijn vragen die Linda en Kirsten vaak van de kinderen krijgen.

Binnenkant en noodvoorziening

Ik kreeg een toer door hun huisje. Er is zeer slim met de ruimte omgesprongen. Slaapkamers achter wanden (soort bedstee), zitgedeelte naar boven, kasten en slaapplaats daaronder, etc. Alles zit erop en eraan. Met infraroodplaten in het plafond houdt men het warm. Maar het huisje is warm van zichzelf en goed geïsoleerd.

Ze maken op dit moment gebruik van een noodvoorziening voor elektriciteit en water. Deze nutsvoorzieningen zijn nog niet aangelegd. Dat gebeurt pas als alle huisjes er staan, maar dat kan nog wel even duren. De gemeente is zo vriendelijke geweest om voor een noodvoorziening te zorgen, zodat ze in ieder geval beschikken over water en elektriciteit. "Compliment voor de gemeente", vertelt Linda. "Want zonder water kun je echt niet..." Er is ook nog geen internet/tv (nog geen kabels). Dat is wel lastig, maar op batterijen is het te doen.

Omwonenden

Omwonenden reageren positief. Ze vinden het gezellig dat het terrein bewoond wordt. Vanuit hun ramen en vanaf hun balkons kunnen ze alles volgen. Vooral als het donker wordt en de lichten aan gaan in de Tiny Houses kijken ze met plezier naar buiten.

Wil je meer stukken lezen uit de wijkkrant. Bekijk De Galerij hier online

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)