V&D-pand is verkocht

Het is eindelijk zover: het oude pand van V&D aan het Scheffersplein is verkocht en krijgt een nieuwe invulling. Op de bovenverdieping komen zo’n 60 woningen en de benedenverdieping blijft winkel en biedt ruimte voor horeca.

Reshape Properties en Beryllus Financial Management zijn de nieuwe eigenaars. Reshape Properties heeft uitgebreide ervaring met transformatie van leegstaande gebouwen.

Er is nog niets bekend over welke bedrijven zich er zouden willen vestigen. Ook het tijdsbestek waarin de verbouwing moet plaatsvinden is nog onzeker. “Dat kan vanwege allerlei vergunningen snel of langzaam gaan”, zegt directeur Jos Paardekoper van Reshape daarover.

Wethouder Maarten Burggraaf is blij met de verkoop: “Hiermee komt na een aantal jaar een einde aan de leegstandsituatie in het hart van ons kernwinkelgebied.

Sinds april 2016 stond het gebouw leeg na het faillissement van V&D. Er zijn vaker onderhandelingen geweest over vestiging van bijvoorbeeld Decathlon, maar die leidden uiteindelijk tot niets.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)