Van eiland naar eiland: boswachter Thomas verruilt Dordt voor Texel

Thomas van der Es kijkt terug op een periode van 14 jaar als boswachter van de Biesbosch. De ganzen die hij ziet hoeft hij niet te missen. “Die zitten ook op Texel”, antwoord de boswachter op de vraag van de verslaggever. Hij verruilt het Eiland van Dordt voor een het waddeneiland Texel.

In maart 2022 zal hij met zijn gezin daar naartoe verhuizen. Hij verandert weliswaar van werkplek, maar hij blijft wel hetzelfde werk doen; boswachter bij Staatsbosbeheer. “Overeenkomsten tussen deze twee eilanden zijn er volop. De dynamiek van het tweemaal daags op en neer gaan van het water heb je zowel in de Biesbosch als op Texel. Het water en de wind bepalen het uiterlijk van het landschap. Verder zijn er vele vogelsoorten die de gebieden gebruiken voor hun doorreis of overwintering”, aldus van der Es.

Hoe kijkt Thomas terug op de afgelopen veertien jaar? “Er ligt een hele mooie periode achter ons. Heel veel toevoegingen aan het Biesboschlandschap, nieuwe natuur waarvan ik hoop dat dat doorgaat want ook de bewoners van Dordt hebben ruimte nodig om te recreëren en natuurbeleving op te doen. Ik hoop echt dat daar mee verder wordt gegaan.”

www.youtube.com/watch?v=rREPczzdkTg

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)