Van twee naar één baan op de Merwedestraat

Het heeft miljoenen euro´s gekost, maar nog geen jaar na de oplevering wordt de Merwerdestraat weer aangepast. In de commissievergadering bleek dinsdagavond dat een meerderheid van de gemeenteraad voor de plannen is om de straat te versmallen.

Volgens omwonenden wordt er veel te hard gereden. Na een ongeluk waarbij een auto over de kop vloog, was de maat voor hen vol en startten ze een petitie. Beter voor Dordt gaf daar gehoor aan en diende in juli een motie in. Die heeft nu raadsbrede steun gekregen.

"Beter voor Dordt is blij dat het gemeentebesuur het pakket aan maatregelen nu snel wil doorvoeren en niet wil wachten op de gesprekken met de stakeholders," zegt Gersom Tutupolu tijdens de commissievergadering.

Hij doelt daarmee op de onderhandelingen die nog gevoerd moeten worden met de grondeigenaren over de aanpassingen van de verkeerslichten bij de oversteekplaatsen. Voor dat gerealiseerd kan worden, gaan er weer maanden voorbij en daar wil verantwoorlijk wethouder Rik van der Linden niet op wachten. "De politie staat er ook achter en we kunnen de maatregelen snel uitvoeren," vindt Van der Linden.

Het CDA en Gewoon Dordt vinden de versmalling niet de beste oplossing. "Er kan gewoon normaal gereden worden," laat Theo Oostenrijk (CDA) weten. "We weten dat een aantal automobilisten dat niet doet. Daar moet tegen worden opgetreden met handhaving." De partij wil dat het liefste met flitspalen doen. Maar die mag de gemeente niet zelf plaatsen.

Een uitgebreid verslag van de vergadering over de Merwedestraat is woensdagavond vanaf 18:00 uur te zien na het nieuws in het programma Rechtstreeks uit de Raad.

https://www.youtube.com/watch?v=cle57AnHFRQ

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)