Verwendag voor demente bewoners Parkhuis

Bewoners van Het Parkhuis kregen maandag een verwendag aangeboden. Met 23 zogeheten classic cars werden ze opgepikt voor een enerverend programma.

Na een rit door de binnenstad genoten de bewoners, die werden vergezeld door een familielid, van high tea, een theatervoorstelling, museumbezoek en een feestje.

De 'verwendag' werd mogelijk gemaakt door een tiental Dordtse bedrijven, die onder meer zorgden voor de oude auto's en chauffeurs. De bewoners toonden zich blij en dankbaar.

Het Parkhuis komt regelmatig in het nieuws met bijzondere activiteiten voor z'n bewoners: "De groep die vandaag op pad is bestaat uit nog behoorlijk actieve mensen", vertelt Willy Schuurman.

"Dementie heeft verschillende stadia en wij proberen iedereen met deze ziekte passende activiteiten aan te bieden", legt de coördinator dagbesteding uit. "Maar dit is een wel heel bijzondere dag."

"Geweldig dat Het Parkhuis dit doet. Mijn moeder geniet ervan en eigenlijk vind ik het zelf ook erg leuk", zegt de zoon van één van de bewoners.


www.youtube.com/watch?v=HzKumiSqWrM

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)