Vleermuisflat verhuist naar Amstelwijck

De vleermuisflat is vrijdagmiddag weggehaald bij het Leerpark. De vleermuisflat werd op het Leerpark nooit bewoond. De verwachting van de gemeente is dat dit wel op Amstelwijck gaat gebeuren.

De flat is in 2016 op het Leerpark gebouwd, als nieuwe huisvesting voor alle vleermuizen die in een oud schoolgebouw sliepen. Zonder nieuwe verblijfplaatsen voor de vleermuizen mocht de school niet gesloopt worden.

Gemeente Dordrecht heeft nu een nieuwe bestemming gevonden voor de vleermuisflat. Want ook in het voormalige Refaja ziekenhuis zitten vleermuizen en ook die zijn beschermd. Daarom plaatst de gemeente de flat naar Amstelwijck. De flat komt hoger te staan, waardoor de vliegopeningen hoger zitten en is zo beter geschikt voor vleermuizen. De controleurs flora- en faunawet hebben deze oplossing goedgekeurd.

Het bouwwerk is inclusief fundering ruim vier meter hoog en moet op een dieplader worden vervoerd. Het transport vrijdagavond gaat over de N3. Zaterdagochtend wordt het gebouw geplaatst bij Amstelwijck.
www.youtube.com/watch?v=s62UjNIL1lU&t=5s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)