Vliegende start voor thuismonitoring vanaf poli’s in ASz

13 januari 2021 13:27

Drie verschillende poliklinieken uit het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn de afgelopen maand van start gegaan met thuismonitoring. Op dit moment volgt het ziekenhuis al zestig patiënten van de Cardiologie, Interne Geneeskunde en Longgeneeskunde op afstand.

De gezondheidssituatie van chronische patiënten met hartfalen, hypertensie en COPD/astma wordt voortaan grotendeels vanuit huis in de gaten gehouden. Dat gebeurt met de Luscii-app. Dit systeem wordt ook ingezet bij de thuismonitoring van COVID-19-patiënten, die daardoor eerder het ziekenhuis mogen verlaten.


Voordelen
Het ziekenhuis denkt dat het op afstand behandelen van chronische patiënten veel toekomst heeft. De patiënt beantwoordt korte vragen en vult een aantal meetgegevens in. De verpleegkundigen kunnen dit dan controleren. Zo kan eerder worden gereageerd op veranderingen in de gezondheidssituatie.

Patiënten hoeven door de nieuwe ontwikkeling minder vaak naar de kliniek te komen. Op de langere termijn kunnen spoedeisende hulp-bezoeken en opnames worden voorkomen. Daarnaast ervaart de patiënt meer eigen regie over zijn of haar situatie.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)