Voorlopig geen bomenkap op Wantijoever

De 28 bomen op de Wantijoever naast de Prins Hendrikbrug blijven voorlopig staan. Dat heeft de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam woensdag bepaald.

De gemeente wil de bomen vellen om de zetstenenoever waar ze op staan te kunnen herstellen. Van de rechter moet beter onderbouwd worden waarom de bomen daarvoor geveld moeten worden.

Stichting Het Wantij maakte bezwaar tegen de bomenkap omdat de bomen volgens hen gezond zijn en het niet nodig is om ze te kappen om de oever te herstellen. Bovendien heeft de stichting alternatieven voor de reconstructie met behoud van de bomen, zoals de aanleg van een vooroever, aan de gemeente geboden, maar daar heeft de gemeente volgens de rechter te weinig meegedaan.

Volgens de Stichting is de rechter met vrijwel al hun bezwaren meegegaan, zij zijn dan ook blij met de uitspraak. "Een verpletterende terechtwijzing voor de gemeente en hopelijk een les om voortaan zorgvuldig om te gaan met waardevolle bomen."

De gemeente laat weten dat er opnieuw naar het bezwaarschrift van Stichting Het Wantij wordt gekeken, en de kapvergunning wordt opgeschort tot 6 weken na de nieuwe beslissing op bezwaar.

www.youtube.com/watch?v=jX3fTAJ0B_U

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)