Voorlopig geen kandidaten voor exploitatie Waterbus: 'Jammer als 'ie verdwijnt'

Er hebben zich nog geen kandidaten aangemeld voor de exploitatie van de Waterbus. De huidige vergunning loopt na 2021 af. Het is dus onzeker of er in de toekomst een waterbus blijft varen.

De Waterbus is bij reizigers geliefd vanwege de tijdwinst vergeleken fiets, auto, trein en bus tussen Dordrecht en andere plaatsen in de regio. De gemeente geeft aan zich geen zorgen te maken over de aanbesteding van de Waterbus.

“Voor mij is de Waterbus erg belangrijk, want mijn verenigingsleven speelt zich volledig in Dordrecht af”, vertelt Ben Bade, die zelf in Papendrecht woont en geregeld de Waterbus pakt. “En als ik hierheen moet, ga ik altijd met de Waterbus.”

Ook Cynthia Tjin Kon Koen ziet de Waterbus niet graag verdwijnen. “Met de trein doe ik er van deur tot deur drie kwartier over om in Sliedrecht te komen, terwijl dit met de Waterbus twintig minuten sneller is. Het zou heel jammer zijn als die verdwijnt.”

Arriva en Doeksen willen beide niet zeggen waarom ze geen inschrijving hebben gedaan. Jaarlijks reizen er rond de twee miljoen mensen met de Waterbus. Het afgelopen jaar werden de schepen nog uitgerust met apparatuur die de uitstoot beperkt.

"Er is nog geen sprake van paniek", zegt een woordvoerder van de provincie. "Het betekent dat we met alle partijen weer om de tafel moeten gaan zitten."

www.youtube.com/watch?v=_wai17MEgrc

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)