Vrij baan voor facelift Sterrenburgpark

De meerderheid van de gemeenteraad lijkt voor het beschikbaarstellen van budget voor het burgervoorstel 'De Tuin van Sterrenburg'. Een groep buurtbewoners wil met het plan het park en de buurt erom een flinke oppepper geven. Maar daar is wel geld voor nodig. Het voorstel 'De Tuin van Sterrenburg' stond daarom dinsdagavond op de agenda van de commissie Fysiek in het Stadskantoor.

Wethouder Marco Stam is al enthousiast over het plan, wat onder meer inhoudt dat er speelplekken, picknickbankjes en een soort buurthuis (compleet met horeca en toilet) in het park gerealiseerd worden. Hij wil daarvoor 40 procent van het benodigde geldbedrag van 120.000 euro beschikbaar stellen. De rest moeten de initiatiefnemer zelf bij elkaar sprokkelen. Dat doen ze onder meer door buurtbewoners en bedrijven om een kleine bijdrage te vragen.

De gemeenteraad ziet dit ook zitten, al was de VVD nog wel kritisch over de risico's. Raadslid Ronald Noldus: "De initiatiefnemers zijn wel afhankelijk van de mensen die zich aanmelden als lid. Ik vind dat we als gemeente, maar ook naar hen toe, kritisch moeten zijn op de risico's, zodat we niet straks in een discussie zitten, die we nu al hebben op andere domeinen."

In de eerstvolgende gemeenteraad valt er een definitief besluit over het beschikbaar te stellen bedrag voor de make-over van het park.

www.youtube.com/watch?v=0F-lmSmhWas

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)