Vuurwerk en de regels

De jaarwisseling staat weer voor de deur. In Dordt gelden er een aantal regels voor het afsteken van vuurwerk en aansteken van vreugdevuren.

De stad kent ook dit jaar weer een aantal vuurwerkvrije zone’s. Vuurwerk afsteken mag niet bij het Albert Schweitzerziekenhuis, op de terreinen van woon-zorgcentra De Merwelanden, Polderwiel, Gravenhorst, Dubbelmonde, Sterrenwiel, Waterwiel en Stadswiel, Vreedonk, De Linden en De Prinsemarij. Ook in de Dordtse parken wordt geen vuurwerk getolereerd evenals op alle schoolpleinen van het basis- en voortgezet onderwijs.

Vuurwerkvrije zone’s zijn er voor mensen die last hebben van het geknal en om de kwetsbare mensen en dieren te beschermen. Volgens de gemeente zou het ook vernielingen moeten voorkomen.

Wie in de vuurwerkvrije gebieden vuurwerk afsteekt krijgt dezelfde straf als wanneer men vuurwerk afsteekt vóór 31 december 18.00 uur of na 1 januari 02.00 uur. Dit kan een waarschuwing zijn, jongeren krijgen een taak- of leerstraf of men kan een bekeuring van 100,- per afgestoken item krijgen. De gemeente zet handhavers in tegen vuurwerkoverlast.

Vreugdevuren zijn in de gemeente niet toegestaan tenzij er een vergunning is afgegeven.

Net als voorgaande jaren is er drie dagen verkoop. Op zondag mag er geen vuurwerk verkocht worden, om die reden start de verkoop op vrijdag 28 december..

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)