Vuurwerkverbod Louterbloemen is 'niet Beter voor Dordt'

14 januari 2022 12:15

De vragen die politieke partij Beter voor Dordt heeft  gesteld aan het gemeentebestuur over een vuurwerkverbod rondom dierenzorgcentrum Louterbloemen worden niet gehonoreerd. Dieren zouden angstig en onrustig worden van de knallen, maar de gemeente en het asiel zelf staan daar anders in.

De gemeente heeft in een brief laten weten niet in te gaan op het verzoek: “Het instellen van een vuurwerkvrije zone van 1 kilometer rondom Louterbloemen vinden wij niet wenselijk, omdat zich daarbinnen grote delen van de woonwijken Oud Krispijn en Wielwijk bevinden.”

Juist rustig
Het lijkt er ook op dat Beter voor Dordt zich vooral druk maakt om de dieren, want Louterbloemen laat weten dat het allemaal wel meevalt: “Mensen brengen hun dieren naar ons toe, omdat het hier juist rustiger is. Hier worden geen strijkers in containers gegooid”, zegt Mirjam Addiks, directeur Louterbloemen. Het initiatief voor een verbod kwam dan ook vanuit Beter voor Dordt, en niet vanuit Louterbloemen. Sterker nog, ze wisten er niet eens vanaf.

“Als je hier vuurwerk af wilt steken, moet je eerst een stuk lopen. Dus er wordt relatief weinig vuurwerk afgestoken rondom het dierenzorgcentrum. Mocht er een harde knal zijn in een omliggende wijk, horen wij slechts een dof geluid”, vertelt Mirjam.

Algemeen vuurwerkverbod
Een andere reden voor de gemeente om geen vuurwerkverbod toe te passen, is het feit dat er op veel meer plekken dieren zijn, dan alleen Louterbloemen. Mirjam ziet dit probleem ook: “Als je het probleem aan wilt pakken, zou je een algemeen vuurwerkverbod moeten hebben. Of je moet ervoor zorgen dat er een speciale regeling komt voor dieren. Dat is niet te doen, want in elke straat zijn wel huisdieren. Dan blijf je bezig en kom je toch weer uit op een algemeen vuurwerkverbod.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)