VVD: nu ingrijpen in de Dordtse woningmarkt

29 september 2021 17:05

De Dordtse VVD wil dat de gemeente ingrijpt in de lokale woningmarkt. De liberalen willen dat er zo snel mogelijk bescherming komt tegen woningspeculanten en de partij wil duidelijkheid over het aantal vluchtelingen dat opgevangen moet worden.

Zowel in de nieuwbouw als bij oudere woningen blijkt dat steeds vaker woningen gekocht worden door partijen die daar niet zelf gaan wonen, maar tegen hoge huren de huizen aan anderen verhuren. Daarnaast vindt de VVD dat het huisvesten van asielzoekers en andere vluchtelingen niet ten koste mag gaan van mensen die al jaren op de wachtlijst staan.

GroenLinks: voorstellen VVD verkiezingsstunt
Het GroenLinks-raadslid Chris van Benschop spreekt over een verkiezingsstunt van de VVD.
"Al jaren wordt in de gemeenteraad gesproken over woningtekorten en tot nu toe heeft de VVD nooit voorstellen gesteund om meer sociale huurwoningen te bouwen in de stad. Nu we richting verkiezingen gaan, komt de partij ineens met dit soort voorstellen", aldus van Benschop.

Komende maand komen er voorstellen van burgemeester en wethouders op wat voor manier er extra woonruimte kan komen voor vluchtelingen en statushouders. Er wordt op dit moment gezocht naar plaatsen die geschikt zijn om tijdelijke woningen neer te zetten. Verder wordt onderzocht of lege kantoren gebruikt kunnen worden voor huisvesting. Wethouder Stam laat ook weten een ponton met daarop wooneenheden. zoals eerder in de haven van Dordrecht heeft gelegen, niet uit te sluiten.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)