Waar zijn spoor 8 tot en met 14 gebleven?

30 juli 2020 17:14

Spoor 1, Spoor 2, Spoor 5 en 15... een beetje treinreiziger weet deze perrons te vinden op Station Dordrecht, maar waar zijn spoor 8 tot en met 14 eigenlijk gebleven?

Coen van Kranenburg van ProRail heeft het verlossende antwoord: “In het verleden hebben we wat zaken aangepast op het zogeheten opstelterrein verderop. Daar liggen heel veel sporen. Als je daar bijvoorbeeld spoor 20 hebt, dan moet die op het station zelf ook zo heten.” Dat is meteen een ander mysterie dat is opgelost, want inderdaad ligt op station Dordrecht spoor 20 pal naast spoor 1, net als spoor 15. “Vanuit de reiziger is dat inderdaad heel onlogisch, maar voor het gigantische verkeersleidingnetwerk in Nederland noodzakelijk,” zegt van Kranenburg.

Heeft Dordrecht dan ooit 20 perrons gehad? “Nee, maar wel 20 sporen. Er komen hier bijvoorbeeld veel goederentreinen langs, en het is handig als je soms even een trein op een extra spoor kunt parkeren,” legt van Kranenburg uit.

En wat vinden reizigers zelf? Vrijwel niemand is op de hoogte van de reden achter de ‘verdwenen’ sporen op station Dordrecht, maar: “Ik weet hier de weg wel, dus ik vind het prima zo.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)