Wantijbrug maanden dicht

De Wantijbrug in de N3 wordt voor renovatie afgesloten van maandag 20 januari tot en met vrijdag 3 april voor auto’s, motorfietsen en vrachtwagens. Openbaar vervoer, fietsers en voetgangers kunnen er wel overheen.

Na deze periode volgen er nog weekendafsluitingen later in 2020 om de beweegbare brugdelen te vervangen en voor testen. Waarschijnlijk is de renovatie in september 2020 afgerond.

Auto- en vrachtverkeer moet omrijden via A15 en A16. Dat kost buiten de spits zo’n 10 minuten meer.
De route voor gevaarlijke stoffen gaat via de A59, A27 en A15 en dat vraagt buiten de spits rond 40 minuten langer.
Voor de scheepvaart wordt de brug zelfs nog langer niet bediend: van 6 januari tot oktober 2020.
Voor al het lokale verkeer zal er veel hinder zijn door extra drukte.

De beweegbare delen van de brug vertonen slijtage, vooral omdat het vrachtverkeer veel zwaarder is geworden. Die brugdelen worden nu vervangen door zwaarder materieel. Daarvoor moet dan ook de constructie van de kelder daaronder worden versterkt. Ook de bediening is aan vervanging toe, evenals de bewaking. Maar om die te vervangen moet een gedeelte van de keldermuur worden gesloopt, waardoor de sterkte voorlopig verder afneemt.

Bediening en beveiliging worden als eerste vervangen door een nieuw standaardsysteem, dat ook bij de 12 andere bruggen die moeten worden opgeknapt zal worden toegepast. Dat maakt het onderhoud in de toekomst makkelijker.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)