Wantijpop en Live at Wantij weer een geslaagd festival

16 juni 2019 14:20

Ondanks de alarmerende weersvoorspellingen is Live at Wantij en Wantijpop een heel succesvol festival geworden.

Door de hevige regenval van de afgelopen dagen en nachten moest er zelfs zaterdagochtend een speciale zuigwagen aan te pas komen om het hoofdveld in het Wantijpark enigszins droog te krijgen. Dat lukte ten dele want aan het eind van Wantijpop lag de grasmat er behoorlijk geschonden bij maar dit maakte voor de bijna 18.000 bezoekers weinig uit, zij genoten twee dagen lang van de optredende artiesten. 


Zaterdagmiddag was er nog een klein incident tijdens het optreden van de Dordtse Merol. In het publiek werd een spandoek, bevestigd aan twee loopkrukken, omhoog gehouden met daarop de tekst "GEEN GEN-X@WANTIJ". De demonstranten wilden hiermee duidelijk maken dat ze bezorgd zijn over het dumpen van gevaarlijke stoffen in het Wantij door Dupont en Chemours en het festival zich laat sponsoren door deze bedrijven. 

Organisator Maghiel Koekkoek van BOD Events kijkt terug op een geslaagde derde editie Live at Wantij en gaat zich al voorbereiden op de 25 ste editie van Wantijpop in 2020. Een samenvatting van beide evenementen is bij TV Dordrecht vanaf 18.00 uur te zien en zal ieder uur herhaald worden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)