Waterschap en Elly Meijer-Pietersen in Studio De Witt

Studio De Witt behandelde 16 maart de waterschapsverkiezingen en genomineerde voor dochter van Dordrecht Elly Meijer-Pietersen.

Waterschap

Twintig maart zijn de Waterschapsverkiezingen en provinciale Statenverkiezingen. Het Waterschap, onder meer verantwoordelijk voor water en dijken mag zich nog voor de gemiddelde Nederlander in een zeker onbekendheid hullen. Presentator Ben Corino had een gesprek met kandidaten Theo Oostenrijk CDA, Bert Staat SGP en Anne Mollema van Water Natuurlijk over de zin van deze verkiezingen.


Elly Meijer-Pietersen
Begin jaren tachtig-1982- kwam Elly Meijer-Pietersen voor het CDA in de Dordtse gemeenteraad. Zij stond bekend als een sterke, katholieke, geëmancipeerde vrouw die zonder veel woorden aan die kenmerken te wijden zich inzette voor een betrouwbaar openbaar bestuur en voor een respectvolle omgang met de Dordtse bevolking.

Zij trad als raadslid af in 1998. Maakte een roerige periode in de Dordtse politiek mee met de verontreinigde grond in de woonwijk op de Staart die al snel de naam Gifwijk kreeg maar ook met de stort van de verontreinigde havenslib grond in de Derde Merwedehaven.

Fragment: Elly Meijer-Pietersen

Deze week nomineerde de Dordtse CDA afdeling de nu 87 jarige Elly Meijer voor als Dochter van Dordrecht, als een onderscheidende sterke vrouw die zich heeft ingezet voor de stad en de bevolking. Voor Studio De Witt had Ben Corino een interview met de tegenwoordig in Den Haag wonende Elly Meijer.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)