Weekcijfers RIVM: 227 nieuwe besmettingen

23 februari 2021 15:47

In Dordrecht zijn er in de afgelopen week 227 nieuwe coronabesmettingen bij gekomen. Vorige week waren dat er 205. In totaal zijn er volgens cijfers van het RIVM zo'n 8757 Dordtenaren besmet geweest met corona. Er is sinds korte tijd weer een stijging te zien in het aantal besmettingen. Het RIVM spreekt dan ook van een derde golf.

Landelijk zijn er zo'n 30 duizend besmettingen bij gekomen, dat is een stijging van 19 procent, maar er werd de afgelopen week ook meer getest dan de weken daarvoor.

Persconferentie
Dinsdagavond komen Demissionair premier Mark Rutte en Hugo de Jonge van Volksgezondheid met een nieuwe persconferentie. Daarin worden zeer waarschijnlijk, ondanks de stijgende cijfers, enkele versoepelingen aangekondigd. Zo zouden kappers en andere contactberoepen weer van start kunnen gaan en wordt sporten in groepsverband weer mogelijk tot 27 jaar.

Welke cijfers gebruikt RTV Dordrecht?
Wij baseren ons op de cijfers die het RIVM elke dag om 15:00 uur publiceert op deze pagina. Die cijfers komen van GGD Zuid-Holland Zuid, maar kunnen per dag afwijken van het coronadashboard. Dat kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld het tijdstip waarop de cijfers worden ingevoerd. Door elke dag dezelfde bron te gebruiken, en één keer per week de cijfers te publiceren hebben we het beste zicht op ontwikkelingen over een langere periode.

Foto: Jordy Nijenhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)