Weekupdate RIVM: 420 nieuwe Dordtse coronabesmettingen

In de afgelopen week zijn er 420 nieuwe positieve coronatests van Dordtenaren gemeld. Dat zijn er meer dan de 341 positieve tests van vorige week. Twee weken geleden werden er in 7 dagen nog 296 mensen positief getest. Of de uitkomst van deze week precies is, is lastig te zeggen, het RIVM meldt namelijk de afgelopen twee dagen met een storing te kampen.

Met de tests van woensdag 9 december tot en met dinsdag 15 december komt het totaal aantal besmettingen in onze stad op 5808. Zaterdag 12 december zijn de meeste besmettingen gemeld, namelijk 77. Op donderdag 10 december werden er het minst aantal positieve tests gemeld, dat waren er 49.

Welke cijfers gebruikt RTV Dordrecht?
Wij baseren ons op de cijfers die het RIVM elke dag om 14:15 uur publiceert op deze pagina. Die cijfers komen van GGD Zuid-Holland Zuid, maar kunnen per dag afwijken van het coronadashboard.

Dat kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld het tijdstip waarop de cijfers worden ingevoerd. Door elke dag dezelfde bron te gebruiken, en één keer per week de cijfers te publiceren hebben we het beste zicht op ontwikkelingen over een langere periode.

Uitslagen commerciële teststraten
In de cijfers van de GGD zijn ook de uitslagen van de commerciële teststraten opgenomen. Het is namelijk wettelijk verplicht om deze cijfers door te geven, zegt Cees Vermeer, directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

"Wij geven onze eigen testen elke dag door, maar ik zie bij sommige teststraten dat dit wat langer duurt. Dat maakt dat de betrouwbaarheid van de uitkomsten per dag als je naar het dashboard kijkt niet ontzettend hoog is. Als je echt een trend wil zien, moet je naar de weekcijfers kijken, dan heb je een betrouwbaar beeld hoe het aantal besmettingen zich aan het ontwikkelen is."

foto: Jordy Nijenhuis
www.youtube.com/watch?v=za87dAmJj7k&ab_channel=RTVDordrecht

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)