Weer een juke box carillion concert

Zaterdagmiddag was het weer zover, stadsbeiaardier Boudewijn Zwart beklom de toren van de Grote Kerk en speelde nummers op verzoek.

"Het is heel wisselend wat er binnen komt aan verzoeken", aldus beiaardier Zwart. "Van geestelijke tot wereldlijke muziek. Echt wat bij een beiaard hoort. Het is er voor de hele stad en iedereen mag er van genieten. Ze zeggen wel eens dat wij een straatmuzikant op hoog niveau zijn".

Wethouder Piet Sleeking bracht ook een bezoekje aan de toren en vroeg daarmee om aandacht voor het openingsnummer van dit juke box concert, psalm 43. Hiermee werd stil gestaan bij mensen, die tachtig jaar geleden voor onze vrijheid vielen. Zij werden op de Waalsdorpervlakte doodgeschoten. Het gedicht ,,de achttien doden" van Jan Campert brengt deze eerste grote executie onder woorden. De Dordtse verzetsman Leendert Keesmaat hoorde tot de achttien doden. Hij werd na zijn dood naamloos begraven op de Waalsdorpervlakte, maar kon na de oorlog door veel speurwerk toch worden gevonden. Hierdoor kon Leendert Keesmaat op de algemene begraafplaats in Dordrecht worden herbegraven in een eregraf. De gereformeerde Leendert Keesmaat putte tijdens zijn laatste aardse levensdag kracht uit psalm 43.

Naast de verzoekjes speelde Boudewijn een extra lang eerbetoon aan The Golden Earring, dat onlangs aankondigde te stoppen.

www.youtube.com/watch?v=8enp_K-ufmo

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)