West Coast Revisited

‘West Coast Revisited – C. Buddingh’ – jazz en poëzie 1959/2019’, een hele mondvol, is de titel van een nieuwe bundel, die op vrijdag 4 oktober wordt gepresenteerd. Daarin worden jazzgedichten van Buddingh’ heruitgegeven, aangevuld met essays en foto’s van ontmoetingen met huidige West Coast jazzmusici.

Cees Buddingh’ schreef 60 jaar geleden een serie gedichten, geïnspireerd door West Coast jazz. Zelf was hij nooit aan de westkust van Amerika, maar hij luisterde wel naar alle West Coast jazz die er in Dordrecht te vinden was.

Volkkrant-journalist John Schoorl bezocht begin dit jaar de West Coast-scene in Los Angeles en ontmoette er verschillende musici. Eva Roefs maakte foto’s van hen met de oorspronkelijke bundel van Buddingh’ in de hand.
Buddingh’-biograaf Wim Huijser stelde een nieuwe bundel samen ‘West Coast Revisited’. Aan de gedichten worden essays van Huijser en Schoorl toegevoegd, naast de fotoś van Eva Roefs.

Behalve een reguliere editie is er ook een luxe uitgave met een cd, waarop Buddingh’ een aantal van zijn gedichten voorleest. Daarop staan ook twee tracks van een recent jazz-album.

De presentatie vindt plaats op vrijdag 4 oktober om 17.00 uur in (hoe kan het ook anders) Café Buddingh.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)