Wethouder en gemeenteraad praten over gevaarlijke stoffen in Studio De Witt

Het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor door Dordrecht neemt toe. De veiligheid ervan blijft achterwege en bovendien het gevoerde algemeen belang beleid blokkeert de groei van de steden.

Zo staat het te lezen in de brief van Dordrecht en Brabantse steden die zij deze week aan de Tweede Kamer zonden. Zij roepen de Tweede Kamerleden op de veiligheid centraal te stellen.

De Dordtse wethouder Rik van der Linden geeft in deze uitzending tekst en uitleg wat hij denkt te bereiken met deze brandbrief. Horen en gehoord worden daar gaat het hem om. Maar hij verwacht ook dat men eindelijk tot een plan van aanpak gaat komen die op termijn zoden aan de dijk gaat zetten. Een proces van jaren zo stelt hij. Ondertussen hebben de steden er last van en ze worden beperkt in hun groeimogelijkheden.

De fracties uit de Dordtse gemeenteraad: CDA,VVD, D66, GL, PvdA,en Gewoon Dordt zien dit transport liever gisteren dan vandaag uit de stad verdwijnen. Zij vinden dat de bevolking niet onnodig aan de gevaren van dit transport mag worden blootgesteld. De gemeente en gemeenteraad moeten zich dan maar activistische houding gaan aanmeten richting Den Haag.

Beluister: CDA, VVD, D66, GL, PvdA en GD tegen gevaarlijke stoffen per spoor

We hoeven ons niet alles te laten welgevallen is de reactie in het besef dat dit al jaren loopt. Er mag nu door de ministeries serieus naar dit probleem worden gekeken stelt men. Desnoods laten ze het in het Europees Parlement aan de orde stellen via hun vertegenwoordigers stellen Wim van der Kruijff(CDA), Kitty Kruger(GL) en Marc Merx(VVD)

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)