Wethouder gaat in gesprek met bewoners Patersweg, maar bomen worden sowieso gekapt

Wethouder Marco Stam heeft in de commissie toegezegd in gesprek te gaan met de bewoners en de ontwikkelaar over de bomen aan de Patersweg. Een aantal bomen moet volgens de plannen gekapt worden en plaats maken voor woningen. Daar zijn bewoners het niet mee eens.

De bewoners zijn fel tegen het weghalen van de bomen omdat ze bang zijn een wijk zonder groen te krijgen. Maar volgens Stam hoeven de bewoners zich daar niet druk om te maken. "In de nieuwbouwplannen komt ook heel veel groen terug. Er is geen sprake van dat er minder groen komt in de buurt."

"We hebben een grote behoefte aan woningen", zegt wethouder Marco Stam. "Dus een aantal bomen zullen toch gekapt moeten worden om die plannen te realiseren." Aanstaande maandag staat de bijeenkomst met de bewoners en ontwikkelaar gepland. Volgens de wethouder heeft die geen invloed op de beslissing om de bomen te kappen. "We moeten door. Er zijn afspraken gemaakt over de nieuwbouwplannen met de ontwikkelaar. Op een aantal fronten kunnen we gewoon niet meer terug."

www.youtube.com/watch?v=vGpbc5XLISI

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)