Wijkteam deelt mondkapjes uit aan sociale minima in Krispijn

Een groep vrijwilligers deelde donderdagochtend mondkapjes uit aan bewoners in Krispijn. De gemeente stelt 30.0000 mondkapjes beschikbaar aan sociale minima via de Voedselbank en via de wijkteams, die ze verder uitdelen.

"Als jij op of onder het minimum leeft, dan is eigenlijk iedere cent teveel", vertelt Marleen Moret, kwartiermaker Ervaringsmaatje. "In Krispijn zijn heel veel mensen die op of onder de armoedegrens leven. Het kan een probleem zijn om iedereen van mondkapjes te voorzien als je met meerdere gezinsleden bent. Dan kan het aardig in de papieren gaan lopen. Het is wel belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om het te dragen. Daar proberen we iets aan te doen."

Krispijners reageren wisselend op de actie van de gemeente. "Prachtig. Ja beter kan niet. Beter als chocoladerepen uitdelen op dit moment, toch?", zegt een buurtbewoner. "Mensen die niets hebben, zullen een gat in de lucht springen."

Een dame zegt: "Als je zegt van: 'Ik heb geen geld om een mondkapje te kopen', die helemaal niet zo heel duur zijn, maar je kan wel een pakje sigaretten kopen, dan denk ik dat het wel meevalt. Maar er zijn mensen die het echt niet hebben, en die echt heel zuinig zijn en dan zeg ik: 'Ja, prima'. 


www.youtube.com/watch?v=8dkqW8Mt4ko

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)