Winterse versterkingen, beter teamgevoel en niet laatste worden: dit zijn de goede voornemens van FC Dordrecht

(foto: René Kamps)

"We moeten er nog hard aan werken, zoals elk aspect van deze club." Het zijn de woorden van Michele Santoni, hoofdtrainer van FC Dordrecht, die het coronajaar 2021 voor de club passend omschrijven. Verslaggever Corrado Francke sprak hem voor een uitgebreide terug- en vooruitblik.

"Zeker een druk jaar. En zoals iedereen zegt: corona is wel een beetje leidend geweest jammer genoeg. We hadden verwacht dat we ook daarin verder waren geweest", verwijst hij naar de sinds november stille tribunes.

Oorzaken
Voor de Italiaanse trainer zelf was het - sportief gezien - ook een jaar waar hij meer van verwachtte. Het is een totaalplaatje, blijkt als Santoni zoekt naar oorzaken van de voorlopig laatste plek.

"Je begint opnieuw, de club heeft de afgelopen jaren elk jaar een stapje achteruit gedaan in plaats van vooruit. Je gaat zestien nieuwe spelers halen, we hebben niet het budget van het linkerrijtje dus daarin neem je kleine risico's."

Teamgevoel, ervaring en culturenmix
En dan kwam corona er ook nog bij kijken. "Dan heb je niet echt continuïteit aan het teamgevoel. Tussendoor heb je wat blessures en coronagevallen waardoor je een aantal spelers niet fit hebt."

De culturenmix van FC Dordrecht (een Spanjaard, Italiaan, Fransman, drie Belgen) en weinig ervaring op een 'competitie met mannenwerk' heeft volgens Santoni ook aan de stroeve start bijgedragen.

'Niet een verloren team'
Toch blijft hij - nu de Schapekoppen zich sinds maandag weer voorbereiden op de tweede seizoenshelft - hoopvol. "Dit zijn niet de trainingen van een verloren team waar geen geloof en hoop meer in zit."

Santoni heeft een van de jongste selecties in de Keuken Kampioen Divisie. Daar put hij ook het geloof uit: "Die weten dat ze stappen moeten maken. We staan niet laatste met een selectie met spelers die weten dat er na Dordrecht niks meer komt."

Versterkingen
Aan de jonge selectie wil hij wel wat versterkingen toevoegen: een ervaren, controlerende middenvelder en een snelle, creatieve buitenspeler.

Met het doortrekken van de stijgende lijn die voor de winterstop werd ingezet (1-1 gelijkspel tegen kampioenskandidaat Excelsior) ziet Santoni een in zijn ogen realistisch doel voor zich: niet laatste worden.

Realistisch
"Het klinkt heel erg cynisch en het is niet wat ik als trainer zou willen zeggen, maar je moet realistisch zijn en zorgen dat we zo snel mogelijk van de laatste plek komen."

FC Dordrecht gaat op vrijdag 7 januari verder aan het seizoen met een uitduel met Helmond Sport.

Bekijk hier een uitgebreide terug- en vooruitblik met FC Dordrecht-trainer Michele Santoni:

https://www.youtube.com/watch?v=_HksPkmte-I

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)