Wordt u de uitvinder van de nieuwe snackklassieker?

13 mei 2014 10:52

Waar is Dordrecht vooral bekend om bij het grote publiek? De Eerste Vrije Statenvergadering van 1572? Fout. De Synode van Dordrecht (1618-1619)? Fout. En haar ligging aan het drukst bevaren waterknooppunt van Europa? Weer fout. De frikadel? Goed!
Het succes van de frikadel begint in 1954 wanneer Dordtse slagersknecht Gerrit de Vries deze vleessnack uitvindt. Dertig jaar later keert De Vries terug op het snacktoneel met de Mexicano, waarna er nog  meer succesvolle Dordtse snacks volgen, waaronder de Buffalo. Volgens snackers is het hoog tijd voor een nieuwe Dordtse snack. Tijdens het Urban Explorers festival op 7 juni 2014 zal daarom het startschot worden gegeven voor de wedstrijd: DE NIEUWE DORDTSE SNACK 2015. Op deze festivaldag wordt de klassieke Dordtse frikadel nog eenmalig in het zonnetje gezet, waarna het tijd is voor een bijzondere snackwedstrijdaftrap voor de nieuwe variant. Tijdens het Urban Explorers festival in 2015 zal een vakjury de genomineerde snackuitvindingen (maximaal 8) anoniem beoordelen. Hierbij zal worden gelet op smaak, vorm en naamgeving. Over de prijs wordt nog nagedacht in de eerste plaats is er natuurlijk de eeuwige roem, maar er valt ook te denken aan een erelidmaatschap van de Worstclub Nederland. En wie weet wordt de nieuwe Dordtse snack wel in productie genomen.
De wedstrijdregels zijn: 1. de wedstrijd is uitsluitend bedoeld voor amateur-snackmakers. 2. alleen inwoners van Dordrecht kunnen aan de snackwedstrijd meedoen. 3. de snack moet diepvries worden aangeleverd. 4. er wordt gefrituurd volgens de algemene richtlijnen voor verantwoord frituren (http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/verantwoord-frituren.aspx). Verder geldt:5. in vijf voorrondes worden de nieuwe snacks geproefd.  
6. de deelnemer levert 6 identieke snacks (waar foto’s van worden gemaakt). 7. de deelnemer proeft voor (waar foto’s van worden gemaakt).
U dient zich in te schrijven vóór 14 juli 2014 via info.nieuwedordtsesnack@gmail.com. Maximaal 40 deelnemers. Na aanmelding ontvangen deelnemers in september 2014 nadere informatie.
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: info.nieuwedordtsesnack@gmail.com   Foto: slagersknecht Gerrit de Vries

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)