Zanger Wim Kerkhof zaterdag hoofdgast in Studio de Witt

Wim Kerkhof, medeoprichter van de band The Amazing Stroopwafels, is op zaterdag 8 mei de hoofdgast in Studio de Witt. Ook spreekt presentator Ben Corino in het drie uur durende radioprogramma met onder meer schrijvers Leen Fijnekam en Alfonts van Bokhorst, moeder en dochter Diana Heij en Loïs Lara en wethouder Peter Heijkoop.

The Amazing Stroopwafels verwierven bekendheid met straatoptredens en nummers als Ome Koos, Ik ga naar Frankrijk en Oude Maasweg. Kerkhof neemt de zang, contrabas en toetseninstrumenten voor zijn rekening. Daarnaast is hij ook de componist en tekstschrijver, manager en producer van de groep.

De Dichter van Dienst die het tweede uur afsluit, is Kees-Jan Visser. In dit tweede uur ook de actualiteiten van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden.

Boek over vader met narcistische persoonlijkheid
Moeder en dochter Diana Heij en Loïs Lara schreven hun ervaringsboek “Onzichtbaar Web” over hun leven met een partner en vader met een narcistische persoonlijkheid. Over het boek en hun ervaringen gaat het gesprek met hen.

Recent kwam het boek “De Biesbosch in de Tweede Wereldoorlog” uit. Het gaat over onderduikers, verzeten crossing. Ben Corino praat in deze uitzending met de schrijvers van het boek Leen Fijnekam en Alfons van Bokhorst.

Aandelen voor gemeenten van Stedin
De Politieke Stamtafel In het derde uur aan gaat het over het voornemen van Stedin om extra aandelen uit te geven voor de gemeenten. Het gaat hier om een bedrag van 200 miljoen euro. Dit zou nodig zijn om de energietransitie mogelijk te maken. Hoe dit in Dordrecht en de regio ligt daar gaat het gesprek over met gemeenteraadsleden over aan de Politieke Stamtafel.

Ondernemers steken hand niet op, zegt wethouder Peter Heijkoop portefeuillehouder namens de Drechtsteden. In de regio wordt er nog te weinig gebruikgemaakt van de Tonk-regeling, de rijksbijdrage die ondernemers helpt met betalen van hoge vaste woonlasten bij inkomensverlies door de coronacrisis. Met wethouder Peter Heijkoop praat Ben Corino over hoe dit komt en wat voor aanpak hij voor ogen heeft om de ondernemers gebruik te laten maken van de gereserveerde 2 miljoen euro die minister Koolmees van Sociale zaken hier beschikbaar voor stelde.

In een nieuwe Brief aan Johan richt Diana Gerritsma zich hierin wekelijks tot Johan de Witt over een actueel thema.

foto: Paul Meuldijk

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)