Zevende fietsvaardaagse van start

“Fietsen is goed voor je lichaam en je huwelijk”, daarom stapt een van de deelnemers dinsdag goedgemutst samen met zijn partner op een tandem om mee te fietsen met Rond Uit Dordrecht. De fietsvierdaagse vindt van dinsdag tot en met donderdag in en rond Dordrecht plaats.

Dinsdag trapten 150 deelnemers de vierdaagse af en stond ronde Hoeksche Waard op het programma. Het is de zevende keer dat de vierdaagse per fiets plaatsvindt. Jaarlijks worden er over drie afstanden nieuwe routes uitgezet, deelnemers kunnen kiezen of ze 30, 50 of 80 kilometer per dag willen afleggen. Mensen kunnen zich iedere dag nog inschrijven om deel te nemen.


“We hebben prachtig weer, wel aan de warme kant”, vertelt voorzitter William Nederpelt van Rond Uit Dordrecht. "Maar we hebben genoeg controleposten en ik ben altijd bereikbaar mocht de hitte problemen veroorzaken.”

Mensen komen uit heel Nederland en België om door in de regio van Dordrecht rond te fietsen. Onder andere de Nieuwe Dordtse Biesbosch is een van de locaties waar de deelnemers doorheen rijden. Veel mensen uit andere plaatsen verblijven op een camping of in een hotel in Dordrecht.

Dagelijks vertrekken de deelnemers bij het stadion van FC Dordrecht. Op die parkeerplaats is dan ook een camperplaats ingericht.

Een oudere deelnemer vertelt dat hij deze zomer in totaal dertien fietsdagen gepland heeft staan, dit wordt de derde. “Ah dit (80 km. red) is niks joh, ik heb nog een aantal dagen gepland staan van 100 kilometer.”www.youtube.com/watch?v=B1MR_ulQNFA

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)