Ziekenhuispersoneel overhandigt 2000 handtekeningen tegen hogere parkeerkosten

Burgemeester Wouter Kolff nam dinsdagmiddag 2000 handtekeningen in ontvangst van Albert Schweitzer-personeel. Zij zijn het niet eens met de verhoging van parkeerkosten in de nog te bouwen garage bij het ziekenhuis. Die zou medewerkers zo’n 1000 euro per jaar extra aan parkeergeld gaan kosten.

Mariëtte Grootenboer van het Albert Schweitzer ziekenhuis overhandigde de handtekeningen aan de burgemeester. Zij vindt het plan een zorgelijke ontwikkeling. “We zijn bang dat verpleegkundigen ergens anders gaan werken, en het is al zo moeilijk om zorgpersoneel te vinden.”
Het probleem blijkt flink te leven onder de zorgmedewerkers; ruim de helft leverde een handtekening in. “Dit kost mensen flink wat inkomen.”

De burgemeester zegt dat de gemeenteraad en het ziekenhuis hierover nog in gesprek zullen moeten. “Het signaal van de zorgmedewerkers is duidelijk. Dit is echt iets waar de gemeenteraad over gaat. Dus deze handtekeningen gaan hopelijk meewegen in de besluitvorming.”

De VSP en SP hebben al aangekondigd deze week vragen te stellen aan het College over het parkeerprobleem. De gemeente gaf eerder aan vast te zitten aan afspraken met projectontwikkelaar Ballast Nedam. De partijen willen onder meer weten wat er dan precies is afgesproken, en waarom een lager tarief of bijvoorbeeld de gemeente zélf als exploitant wel of niet tot de mogelijkheden behoort.


Foto: Jordy Nijenhuis

www.youtube.com/watch?v=zkB1p-6jtGE&ab_channel=RTVDordrecht

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)