Zilverwerkt maakt inboedel Huis van Gijn nog iets meer compleet

Het is niet alleen goud dat blinkt en dat weten ze goed in Huis van Gijn. Sinds dit weekend is de 19e eeuwse inrichting weer iets completer geworden. De familie van de vrouw van Van Gijn doneerde tafelzilver.

Het zilverwerk van Van Gijn zelf is verloren gegaan, toch is het museum blij met deze vervangende aanwinst. Het tafelzilver van het echtpaar Van Gijn was destijds zeer omvangrijk en buitengewoon. Zo bezat het echtpaar een zilveren eetservies.

De afgelopen vier jaar zijn de meest essentiële stukken, zoals tafelzilver, flessenbakken en een piece de milieu aangekocht. Om de eetkamer echt af te maken hoopt Huis van Gijn in de toekomst ook een vitrinelakkast en een etageretafel op de kop te tikken.

De familie Vriesendorp heeft voor het al aangekochte zilverwerk geld ingezameld en dat beschikbaar gesteld aan het Huis van Gijn. De familie heeft ook samenwerkingsovereenkomst met Huis Van Gijn getekend, waarbij ook de bijbehorende vijfjaarlijkse schenking gecontinueerd wordt.

Willem Vriesendorp, voorzitter van de Familie-Vereeniging Vriesendorp schrijft in een verklaring dat Huis van Gijn dat de familie hiermee iets terug wil doen voor het Huis van Gijn en Dordrecht. "Dordrecht was ooit onze landingsplek in Nederland en eeuwenlang deden Vriesendorpen actief mee in het bestuur van de stad. Nu de familie is uitgewaaierd over de rest van de wereld, is het Huis Van Gijn meer dan ooit een thuisbasis, een symbool."

www.youtube.com/watch?v=0vmGdC1se0o

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)