Zomerschool van start met veel meer aanmeldingen dan voorheen

"Hebben we er allemaal een beetje zin in?", roept de enthousiaste juf Rianne. Uit de monden van tientallen basisschoolkinderen klinkt een luide: "Jaaaaaaa!". Hoewel de zomervakantie nog twee weken duurt, stond het schoolplein van verschillende Dordtse basisscholen maandagochtend al vol kinderen.

De kinderen beginnen aan de Zomerschool. De komende weken werken ze samen aan projecten en gaan ze lekker sporten en creatief aan de slag. Is dat zielig voor ze in de vakantie? Nee, deze kinderen hebben er enorm veel zin in!

En dat is aan de opkomst te zien. "Ik kan mij vier jaar geleden nog heel goed herinneren", vertelt wethouder Peter Heijkoop. "Toen waren we net gestart met de Zomerschool. Een aantal schoolbesturen en wij als gemeente hadden de handen ineen geslagen. Er waren iets meer dan honderd kinderen. Nu ben je een paar jaar verder en elk jaar is het aantal aanmeldingen bijna verdubbeld."

"We hebben zelfs nog heel veel kinderen moeten teleurstellen omdat we gewoon niet de mankracht hadden om alle groepen te bemannen", vult projectleider Rianne van Ballegooijen aan. Dit is heel tof en het geeft al heel veel energie voor volgend jaar."

Thuisonderwijs lastig
De Zomerschool is niet alleen leuk. Door het thuisonderwijs tijdens de coronacrisis is hij voor sommige kinderen ook van belang. Volgens wethouder Peter Heijkoop groeit niet ieder kind op in een omgeving waar ze support, steun en thuisonderwijs van hun ouders krijgen. Ook verliezen kinderen in de zomervakantie vaak een deel van hun kennis over rekenen en taal. "Dan zie je dat zo'n Zomerschool de boel weer opfrist in de zomer", aldus Heijkoop.

Achterstand door corona
Juf Rianne kan nog niet zeggen of de kinderen een achterstand hebben opgelopen door het thuisonderwijs tijdens de coronacrisis. Ze denkt dat de achterstand voornamelijk in het sociaal-emotionele gedeelte zit. "Kinderen hebben het toch wel nodig om met elkaar te kunnen spelen en van elkaar te kunnen leren. Ik denk dat het heel goed is dat we dat oppakken en dat deze kinderen dat al twee weken eerder kunnen gaan doen."
www.youtube.com/watch?v=QEB4QcWCXWQ&feature=youtu.be

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)