Zondag 31 oktober 20.00 uur,live vanuit de Grote Kerk: Een Pelgrimslied

Het Drechtsteden Bachkoor geeft onder leiding van dirigent Nico van der Meel een bijzonder concert in de Grote Kerk in Dordrecht, met als thema 'Een Pelgrimslied'.

Het Bachkoor wordt begeleid door stadsorganist Cor Ardesch en Anna Enquist draagt gedichten voor. Het concert begint om 20.00 uur en is hier Live te volgen.


In het Bijbelboek Psalmen heeft de reeks 120 tot en met 134 de aanduiding 'Een Bedevaartslied' meegekregen. J.S. Bach (1685-1750) en vele andere componisten werden erdoor geïnspireerd. De Psalmen-reeks gaat om het vertrouwen de goede weg te bewandelen door Gods aanwezigheid, ondanks tegenwerking, moeilijkheden en vervolgingen. Een hoogst actueel thema, nu vormgegeven in het programma van 'Een Pelgrimslied', met werk van zowel Bach als de componisten Jan Pietersz Sweelinck (1530-1600), Johann Walter (1496-1570), Balthasar Resinarius (1485-1544), Christoph Graupner (1683-1760) en Dietrich Buxtehude (1637-1707).

Het Drechtsteden Bachkoor is opgericht in 2012 en actief in de regio Drechtsteden. Het koor staat vanaf het begin onder leiding van dirigent Nico van der Meel, die naast zijn werk als dirigent op alle belangrijke (internationale) podia voor kamermuziek te horen is. Cor Ardesch begeleidt het koor op orgel. Hij is sinds 1998 kerkorganist van de Grote Kerk en werd in 2007 de stadsorganist van Dordrecht.

De uitvoering van 'Een Pelgrimslied' zal afgewisseld worden met voordrachten door Anna Enquist. Enquist is Nederlands schrijfster, dichteres en psychoanalyticus. Naast haar studie psychologie studeerde ze piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Deze vorm van optreden is haar zeer dierbaar en leidt tot een dieper begrip van de teksten en de muziek.

Een Pelgrimslied is Live te volgen via onze website en YouTube-kanaal en de website van het Drechtsteden Bachkoor zelf. Wij zenden het volledige concert volgende zondag 7 november vanaf 12.00 uur ook uit op TV Dordrecht.


Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)