Zorgboerderij schenkt een paradijsvogelplant

Hulpboeren van zorgboerderij De Veldlinden hebben wethouder Rik van der Linden woensdag aangenaam verrast. De Dordtse wethouder kreeg een paradijsvogelplant, die hij een jaar geleden zelf nog als zaadje geplant heeft.

Het was toen de openingshandeling van de Ome Bas-kas van de boerderij. De kas kon gebouwd worden dankzij een erfenis, die Ome Bas had nagelaten aan zijn familielid Yvonne in 't Veld, die de zorgboerderij runt.

Het zaadje is nu weliswaar een plant, maar nog niet uitgegroeid. De Strelitzia Reginae, zoals die officieel heet, kan anderhalve meter hoog worden. Het is een tropische kamerplant, die vaak gebruikt wordt om een jungle sfeertje te scheppen. De wethouder was blij met de plant en zei dat die een plekje krijgt op zijn kamer in het Stadskantoor.

Zorgboerderij De Veldlinden biedt zinvolle dagbesteding aan cliënten van Syndion. Drie van de zogenoemde hulpboeren, (op de foto van links naar rechts) Mauro, Wesley en Cees, overhandigden de plant. De opening van de kas vond vorig jaar plaats tijdens de jaarlijkse Herfstmarkt van de zorgboerderij.

Vrijdag 25 oktober wordt die Herfstmarkt al voor de twaalfde keer gehouden. De Veldlinden is gevestigd aan de Noorderelsweg in de Dordtse Biesbosch.

www.youtube.com/watch?v=DjCKkMVMr4c

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)