Zorgen om parkeerkosten voor ziekenhuispersoneel

Het Albert Schweitzer ziekenhuis maakt zich zorgen over de toekomstige parkeerkosten voor hun personeel. Eerder deze maand stuurde de gemeente een openbare inschrijving voor de Middenzone naar projectonwikkelaars, daar stond als richtlijn een bedrag van 4 euro per dag in.

De Middenzone is het stuk tussen de Sportboulevard en het Gezondheidspark. Daar waar het nu parkeerplaats is, moeten 500 huizen verrijzen. Om genoeg parkeergelegenheid te creëren voor de bewoners en de bezoekers en het personeel van het ziekenhuis moet een parkeergarage uitkomst bieden.

"Het is nu 1,15 per gewerkte dienst", legt Frank van den Elsen, woordvoerder van het ziekenhuis, uit. "En dat voor een parkeerplaats van niet hele hoge kwaliteit. Je ziet het als je om je heen kijkt: het is slecht bestraat en slecht verlicht. Als daar een parkeergarage voor in de plaats komt die kwaliteit biedt dan mag je dat best verhogen, maar een verviervoudiging? Dat is gewoon te veel!"

Dat betekent dat het personeel dan 80 euro per maand kwijt zou zijn om in het ziekenhuis te werken. "Dat is te veel en zeker in een arbeidsmarkt die nu heel lastig is. Je weet dat we in Nederland een tekort hebben aan verpleegkundigen en andere beroepen in het ziekenhuis. Het is niet aantrekkelijk voor het vak als je zegt 'Je mag hier komen werken, maar dan ben je op voorhand duizend euro per jaar kwijt aan het hier mogen parkeren."

De gemeente heeft tegen het ziekenhuis gezegd dat zij zich geen zorgen moet maken over de komende parkeertarieven. Deze meegegeven bedragen zouden slechts richtlijnen zijn, maar dat ziet het ziekenhuis anders zegt Van den Elsen.

"Als de gemeente nu al tegen bouwers zegt dat 4 euro per gewerkte dag voor abbonementhouders een redelijk tarief is, dan denken wij dat dit ook onmiddelijk de ondergrens geworden is. Ontwikkelaars zullen zeggen: 'Daar is de gemeente mee akkoord gegaan, dus dat kunnen we sowieso vragen.'. Misschien dat het nog wel hoger wordt."

De VSP en de SP hebben aan het gemeentebestuur vragen gesteld over de te verwachten parkeersverhoging op het Gezondheidspark.

www.youtube.com/watch?v=SqHw8MJzDZc

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)