Dordrecht, Netherlands

Dordtse transfercarrousel begint vroeg: Eredivisie-interesse voor Sebaoui

De puike prestaties van Ilias Sebaoui, één van de smaakmakers bij FC Dordrecht dit seizoen, zijn niet onopgemerkt gebleven. Het naar de Eredivisie gepromoveerde Willem II ziet wel muziek in de komst van de 22-jarige aanvaller, die dit seizoen door Dordt wordt gehuurd van Feyenoord.
Redactie RTV Dordrecht | 8 mei 2024 16:06 | Aangepast op 8 mei 2024 16:06
Wie een blik op de statistieken van Sebaoui werpt, snapt de interesse uit Tilburg meteen. In 37 competitiewedstrijden was de linksbuiten goed voor 11 doelpunten en 6 assists. Met die statistieken moet de Belg in het Dordtse topscorersklassement alleen Mathis Suray voor zich dulden. Zijn teamgenoot vond 13 keer het doel.

Eredivisie lonkt
De belangstelling van Willem II betekent dat de Eredivisie weer een stukje dichter bij komt voor Sebaoui, die een product is van het samenwerkingsverband tussen FC Dordrecht en Feyenoord. De Rotterdammers namen hem vorige zomer over van het Belgische Beerschot en stuurde hem direct door naar de Krommedijk voor het opdoen van ervaring.

Of Feyenoord vindt dat Sebaoui na zijn sterke optredens bij FC Dordrecht komend seizoen klaar is voor het eerste elftal, is nog even afwachten. Maar dat ze van zijn voetballende kwaliteiten overtuigd zijn, is zonneklaar. De Stadionclub gaat zijn in 2025 aflopende contract hoogstwaarschijnlijk met een jaar verlengen.


Met de interesse uit de Eredivisie rijst natuurlijk ook de vraag of een tweede seizoen in het groenwit van FC Dordrecht ook tot de mogelijkheden behoort. De Schapekoppen maken via de play-offs immers nog volop kans op een ticket voor het hoogste voetbalniveau van Nederland. Daarover liet Sebaoui zich begin april uit. In gesprek met het Algemeen Dagblad achtte hij het onwaarschijnlijk dat hij nog een jaar in de Merwedestad vertoeft.

Maar, voordat Sebaoui de deur van het M-Scores Stadion achter zich dichttrekt, volgt nog de nacompetitie. Daarin zal FC Dordrecht het in de eerste ronde opnemen tegen de nummer 7 van de Keuken Kampioen Divisie. Op dit moment is dat NAC Breda, dat één punt meer heeft dan nummer 8 FC Emmen. Ongeacht wie de tegenstander wordt, speelt Dordt de heenwedstrijd (dinsdag 14 mei, 18.45 uur) uit en de return (zaterdag 18 mei, 16.30 uur) thuis.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Supporters FC Dordrecht: 'Trots dat we dit hebben mogen meemaken'

Natuurlijk, bij iedere FC Dordrecht-fan komt de uitschakeling in de play-offs hard aan. Al kunnen ve...

FC Dordrecht kan domper met veel moeite relativeren: 'Ongelofelijk seizoen'

De promotiedroom van FC Dordrecht is zaterdag op pijnlijke wijze uiteen gespat. De 0-1 nederlaag teg...

Seizoen FC Dordrecht eindigt in mineur: FC Emmen slaat in de slotfase toe

De nacompetitie is voor FC Dordrecht vroeger dan gehoopt ten einde gekomen. FC Emmen sloeg zaterdagm...

10 jaar na promotie FC Dordrecht: hoofdrolspelers blikken terug op 'kippenvelmoment'

Voor iedereen die FC Dordrecht een warm hart toedraagt, is 18 mei 2014 een historische dag. Deze zat...

Mathis Suray, aanvoerder FC Dordrecht, vertrekt naar Go Ahead Eagles

FC Dordrecht-aanvoerder Mathis Suray maakt deze zomer de overstap naar Go Ahead Eagles. Bij de eredi...

FC Dordrecht morele winnaar bij FC Emmen: 'We weten hoe goed we thuis zijn'

"We hebben de eerste klappen uitgedeeld", concludeert trainer Michele Santoni na afloop van het 2-2 ...