Cruciaal degradatieduel FC Dordrecht in Groesbeek

21 april 2017 11:15

Er staat vanavond veel op het spel in Gelderland, waar FC Dordrecht het in een heuse degradatiekraker opneemt tegen Achilles ´29. Het duel van vanavond kan namelijk bepalend zijn voor de toekomst van beide ploegen.

Wint FC Dordrecht, dan is het zo goed als veiliggespeeld in de Jupiler League terwijl Achilles ´29 bij winst op gelijke hoogte komt. Alleen een veel beter doelsaldo houdt FC Dordrecht dan nog van de laatste plek, die aan het einde van de competitie directe degradatie betekent naar de tweede divisie. Na de belangrijke wedstrijd van vanavond volgen er nog twee duels.

Geen paniek

Hoewel het belang van de wedstrijd in Gelderland groot is, raakt men niet in paniek aan de Krommedijk. ¨We benaderen deze wedstrijd als elke andere. Dat doen we met een nagenoeg fitte selectie en het enige dat telt zijn de drie punten vanavond¨, aldus de club. FC Dordrecht is ook blij met de positieve steun van de fans. Drie volle bussen zullen vanuit Dordrecht naar Gelderland vertrekken om het elftal te ondersteunen.

Spanning bij de supporters

Trouwe supporter van FC Dordrecht Bianca Beerthuyzen is gespannen, maar optimistisch over vanavond. ¨Het is een dag waarop je een alles-of-niets-gevoel krijgt. Het komt nu allemaal wel heel erg dichtbij. Het zal vanavond zeker niet makkelijk worden. Maar ik ben optimistisch. Zelfs als we geen drie punten halen, blijft het nog spannend¨.

De kraker tussen Achilles ´29 en FC Dordrecht staat vanavond om 20.00 uur op het programma. Het duel is live te volgen op de website van RTV Rijnmond.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2018 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)