“Schalken moet wel de héle waarheid vertellen”

21 juli 2021 17:06

De zes bij Beter Voor Dordt opgestapte raadsleden zijn verontwaardigd over de reactie op hun vertrek van hun voormalig fractieleider. “Dave (David) Schalken moet wel de hele waarheid vertellen”, zegt raadslid Loudy Nijhof.

Gisteren maakten zij en vijf partijgenoten bekend dat ze Beter Voor Dordt verlaten en doorgaan als een aparte fractie in de gemeenteraad. Schalken reageerde vanmorgen op de website van RTV Dordrecht en zei dat het zestal geen open procedure wilde voor de opvolging van vertrekkend wethouder Piet Sleeking.

Nijhof reageert daar op: “Er was al een procedure geweest, waarbij iemand naar voren werd geschoven, maar die was geen lid van de partij en bleek in het verleden bij een andere partij te zijn weggestuurd omdat hij zich niet integer gedroeg.” De fractie zou toen besloten hebben iemand uit de eigen gelederen te kiezen.

“Het is vervelend voor Dave, die zelf wethouder wilde worden, maar wij waren unaniem van mening dat Aydin Gündogdu Piet moest opvolgen.” Daarop ontstond trammelant in de partij en dat leidde uiteindelijk tot de breuk. Het vertrokken zestal heeft gezegd loyaal te blijven aan de partijstandpunten en het college van B&W.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)