Dordrecht, Netherlands

'Doodstil in FC Dordrecht-kleedkamer' na pijnlijke nederlaag tegen Jong FC Utrecht

Opnieuw is FC Dordrecht er niet in geslaagd een overwinning te behalen in de Keuken Kampioen Divisie. Aan de Krommedijk werd dinsdagavond met 0-3 verloren van Jong FC Utrecht, en dat terwijl vorige week nog hoopgevend spel op de mat gelegd tegen het eerste team van de Domstedelingen.
Vivian Rutte | 4 november 2020 15:57 | Aangepast op 4 november 2020 15:57
"Het is helemaal doodstil in de kleedkamer", omschrijft trainer Harry van den Ham de sfeer direct na de nederlaag. "De jongens zitten er helemaal doorheen. Dit hadden ze ook niet verwacht, na die wedstrijd tegen Utrecht. Iedereen had het het gevoel dat we weer de goede kant op gaan, maar ja dat is ook voetbal. Dat kan ook zo maar weer omslaan. Als je twee, drie, vier wedstrijden wint zit je ook weer in de flow."


"Dit is heel pijnlijk natuurlijk", zegt verdediger Özgür Aktas na de wedstrijd. De eerste helft ging het volgens hem nog beide kanten op, maar in de tweede helft ging het helemaal mis. "Het is schandalig. We hebben het op bereidheid laten liggen. We lopen niet mee, we laten het lopen en dan verlies je van zo'n jong ploegje, dat is beschamend."


Mis in de tweede helft

Ook Van den Ham zag het met name na rust misgaan bij zijn ploeg. "In de eerste helft vond ik ook wel dat wij veel kansen weggaven, maar dat we ook zelf een aantal dotten van kansen kregen. Dat je ze dan weer niet afmaakt. Er wordt een goal afgekeurd, die wel zit. Dat is frustrerend."


Volgens Aktas liep het team in de tweede helft achter de feiten aan, omdat ze niet hard genoeg voor elkaar willen werken. "We hadden geen agressiviteit, geen bereidheid om vuile meters te maken voor anderen en dan word je afgetroefd."


Van den Ham ziet het vooral misgaan op een andere plek. "Op de één of andere manier hebben wij zo weinig grip op het middenveld. Je zag in de tweede helft tegen Utrecht 1 (de bekerwedstrijd van vorige week, red.) dat we dat wel hadden en dan speel je ook gelijk goed, sta je goed en kan je naar voren voetballen."


Linkerrijtje

De Dordtenaren mikten bij de seizoensstart op een plek in het linkerrijtje. Maar na iets meer dan een kwart van het seizoen, lijkt die missie al erg moeilijk te gaan worden. "We hebben nog steeds het idee dat we die kant op kunnen", zegt Van den Ham.


Ook volgens Aktas is dat linkerrijtje nog geen 'mission impossible'. "We moeten niet opgeven. We moeten eerlijk zijn tegen elkaar en we moeten er als team volgende week weer staan en laten zien dat we het wel kunnen."

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Mieneke leeft nog dankzij speciale medicatie tegen kanker

Mieneke van der Meulen heeft een zeldzame vorm van leukemie, chronische myeloïde leukemie (CML). Maa...

Stevige onweersbuien komen er aan, KNMI kondigt code geel aan

Er zijn mogelijk stevige onweersbuien op komst in de regio. Het KNMI waarschuwt mensen om daar reken...

Bijbetalen om je kliko te legen? In Zwijndrecht restafval bijna gehalveerd

De nieuwe manier van afvalinzameling in Zwijndrecht heeft voor ruim veertig procent minder restafval...

De oudste bieb van ons land blaast 125 kaarsjes uit

Van een etage in een woonhuis, via een oud museum naar multifunctionele nieuwbouw op de Spuiboulevar...

Gezocht: verhalen over Visser’s Poffertjessalon

De een komt er voor een biertje, de ander voor de beroemde bakplaat. Al ruim 90 jaar is het een begr...

Drummend uit de sleur door 'emoties en gevoelens van je af te slaan’

Hoe ga je om met dagelijkse stress of met gevoelens van onmacht? Jens Kirpestein helpt in zijn Dordt...